Den kompakte byen. I Stavanger er nesten alt samlet på et lite geografisk område. Du kan spasere gjennom et sjarmerende og intimt sentrum fullt av historie, shopping og natteliv. Her finner du domkirken, fisketorget, Gamle Stavanger, trange smug, gallerier, museer, kafeer og barer om hverandre.

Den internasjonale byen
Stavanger har alltid hatt ansiktet vendt utover, og de siste tiårenes oljeeventyr har for alvor skapt en internasjonal by. I dag har 18 % av innbyggerne i byen bakgrunn fra andre land enn Norge. Til sammen 171 ulike nasjonaliteter setter sitt preg på kultur, hverdagsliv og handel.

Kulturbyen
Den kulturinteresserte kan glede seg. Byen som i 2008 var europeisk kulturhovedstad har etablerte scener og dyktige aktører i de aller fleste sjangere. Midt i sentrum ligger Stavanger kulturhus, og en kort rusletur unna finner du Stavanger Konserthus og Rogaland Teater. I de gamle bryggerilokalene på østkanten finner du Tou Scene, kunstfabrikken som har etablert seg som en modig utfordrer i byens kulturliv. Stavanger har også status som friby for forfulgte forfattere.

Festivalbyen
Det er lett å la seg rive med i Stavanger. Humorfestival, MaiJazz, Kammermusikkfestival, Litteraturuke og GladMat er bare et lite utvalg av de årlige aktivitetene som finner sted i Stavanger. Foretrekker du elektronika, ytringsfrihet, hvitløk, vin eller street art, finnes det en festival for deg også.

Den tilgjengelige byen
Stavanger Lufthavn Sola har flere avganger hver dag til og fra blant annet Amsterdam, London, København og Aberdeen. Fra Gardemoen til Sola tar flyturen en snau time.

Opplevelsesbyen
Stavangerregionen byr på opplevelser utenom det vanlige: båttur på Lysefjorden, unike naturopplevelser på og ved den berømte Prekestolen, grillmat under Helleren, fiske på Kvitsøy, sykling på Jærens flate og særegne landskap, og konsert i historiske Utstein Kloster. Mulighetene for utflukter og sosialt program er utallige, spør oss gjerne om tips og hjelp om du vil ut på tur.

Matbyen
Rogaland har de siste årene befestet sin status som Norges matfylke, og det nyter Stavanger godt av. Byen er som en delikatesseforretning – full av kulinariske fristelser. Vårt naturlige spiskammer – fjordene med fisk og skalldyr – er de siste tiårene supplert med spisesteder for alle ganer, lommebøker og anledninger. Måltidets Hus er også en viktig aktør i byens matmiljø. I tillegg har byen et rikt utvalg av barer, puber og nattklubber og, som seg hør og bør, et eget bryggeri.

Golfbyen
Med tre golfbaner i regionen og stort sett milde, snøfrie vintrer er det fullt mulig å få slått et slag når som helst på året.

Trehusbyen
Stavanger har Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. I bydelen Gamle Stavanger finner du 173 vernede småhus og verdens eneste hermetikkmuseum.